Esti in elementul tau la job?

“Never underestimate the vital importance of finding early in life the work that for you is play. This turns possible underachievers into happy warriors.” ― Ken Robinson, The Element: How Finding Your Passion Changes Everything.

Vine un moment cand vrei sa faci o schimbare profesionala. Si eziti. Poate pentru ca esti de multi ani intr-o companie, te-ai plafonat, dar iti este greu sa iesi din zona de confort; sau poate simti ca poti face mult mai mult, dar nu stii incotro sa te indrepti; ori vrei sa o iei de la zero in cu totul alt domeniu si nu stiu de unde sa incepi.

Primul impuls e sa apelezi la un recruiter sau o agentie de recrutare. Ar putea fi un lucru bun, daca stii exact ce vrei sa faci. Recruiterii – in special cei din agentii – au cunostinta de multe joburi la companiile client. Insa tot ce pot face este sa suprapuna profilul tau pe cerintele jobului, iar daca te potrivesti, sa te recomande pentru interviu. Nu vor analiza cunostintele, experienta si motivatia ta, pentru a gasi ce e mai bun pentru tine, din simplul motiv ca ei lucreaza pentru o firma si nu pentru tine. Si atunci ce poti face?

Secretul este sa stii exact ce vrei (si mai ales ce nu).

Cand ne aflam intr-un moment de schimbare, suntem deseori indecisi, subiectivi, tematori. Ne e teama de riscul de a alege gresit si atunci amanam sa facem schimbarea. Ne e teama ca nu stim suficient, ca nu avem un CV perfect si cel mai mult – ne e teama de necunoscut. Insa toate aceste temeri dispar cand stii exact ce vrei, la ce esti foarte bun, la ce nu te descurci atat de bine, unde vrei sa ajungi si in cat timp.

Iar aici intervin eu. Te pot ajuta sa:

  • afli care este elementul tau (punctul in care talentele innascute se imbina cu pasiunea)
  • intelegi care sunt valorile tale in viata
  • afli care este jobul si mediul potrivit tie si cum sa recunosti acest mediu inca de la interviu
  • ai un CV profesionist si relevant pentru ceea ce esti si stii sa faci
  • faci o schimbare de profesie, cu un impact minim in plan psihologic si financiar
  • te dezvolti profesional si sa-ti atingi potentialul

Te invit sa ma contactezi si sa incepem sa construim impreuna cariera potrivita tie! 🙂